Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

İlham Aliyev Münih’te ABD Başkanı’nın iklim özel temsilcisiyle görüştü

REKLAM ALANI
19.02.2024
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev Münih’te ABD Başkanı’nın iklim özel temsilcisiyle görüştü

2024,

 

 

 

İlham Aliyev Münih’te ABD Başkanı’nın iklim özel temsilcisiyle görüştü

 

 

 

ABD Başkanı’nın iklim özel temsilcisi John Kerry, karşı tarafın talebi üzerine 17 Şubat’ta Münih’te Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

 

 

 

John Kerry, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferden ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı’nın 29. oturumunun Bakü’de düzenlenmesinden dolayı devlet başkanımızı tebrik etti, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeleri memnuniyetle hatırladı. İlham Aliyev.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tebrikler için teşekkür etti.

 

 

 

Devlet başkanı, Azerbaycan’ın COP ile bağlantılı olarak iklim değişikliği alanında uluslararası çabaları destekleme kararlılığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Azerbaycan aynı zamanda yenilenebilir enerji alanında ve yeşile geçiş sürecinde ulusal düzeyde ciddi tedbirleri hayata geçirmekte ve bu doğrultuda bölgesel ve küresel düzeydeki tedbirleri yakından desteklemektedir. İklim finansmanı COP29’un ana konusu olacak ve Azerbaycan, özellikle küresel Kuzey ile küresel Güney arasında küresel dayanışmanın sağlanması için bu konuda çabalarını sürdürecek. Bu bakımdan Azerbaycan, Bağlantısızlar Hareketi’ne dört yıl başkanlık yapmış bir devlet olarak çok iyi bir deneyime sahiptir. Azerbaycan aynı zamanda küresel dayanışmanın sağlanmasına destek olmak için kullanacağı çeşitli platformlara da aktif olarak katılmaktadır.

 

 

 

Bölgesel düzeyde yürütülen etkinlikler kapsamında Karadeniz’in dibinden geçen projeye dikkat çeken Devlet Başkanı, Hazar Denizi’nin dibinde kurtarma hattının inşası ve ortak bağlantıya da dikkat çekti. Bu konuda Orta Asya devletleriyle birlikte çalışıyoruz.

 

 

 

John Kerry, iklim finansmanının gündemin ana konularından biri olduğunu vurguladı. Yeşil geçişle ilgili teknolojik gelişmenin çok hızlı ilerlediğini ve bu yönde güzel sonuçlara ulaşıldığını umduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, John Kerry’yi COP29’a katılmak üzere Azerbaycan’ı ziyaret etmeye davet

etti.

 

 

 

 

John Kerry, COP29’a katılmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/64217

 

 

 

REKLAM ALANI