Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın Sekizincisi Telavi’de Gerçekleştirildi

Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın Sekizincisi Telavi’de Gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
08.10.2021
A+
A-

Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın Sekizincisi Telavi’de Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov’un katıldığı Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın sekizincisi, Gürcistan’ın Telavi kentindeki Tsinandali bölgesinde gerçekleştirildi. Toplantının sonunda Bakanlar tarafından “Üçlü Görüşme Sonuç Bildirgesi” imzalandı, ortak basın toplantısı düzenlendi.

“Değerli kardeşim” diye hitap ettiği Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze’nin ev sahipliğinde önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Akar, “Kafkasya’nın önemli ülkesi Gürcistan’da yaptığımız toplantının ülkelerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz için önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. Savunma ve güvenlik başta olmak üzere tüm ilişkilerimizi toplantılar sırasında gerek mevcut şekliyle gerekse neler yapılabileceği bakımından değerlendirme fırsatı bulduk. Ayrıca Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye başta olmak üzere geniş bir perspektifle olaylara bakarak bölgenin barışı, istikrarı ve geleceği konusunda neler icra edilebileceğini değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.

Üç ülkenin bulunduğu coğrafyanın önemine dikkati çeken Bakan Akar, “Üç ülkenin de yer aldığı bu coğrafya, petrol ve doğalgaz gibi önemli enerji kaynaklarının işletilmesi ve dünyanın diğer bölgelerine ulaştırılması açısından hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle bu bölgenin barış ve istikrar içinde olması sadece bizler için değil tüm bölge ülkeleri için de önem arz ediyor.” dedi.

Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan’ın savunma alanında müşterek iş birliğinin esas ve ilkelerini belirleyen “Savunma Alanında İş Birliği Mutabakat Muhtırası”nın geçen sene imzalandığını hatırlatan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bu mutabakat muhtırası işlerimizi son derece kolaylaştırmaktadır. Özellikle savunma ve güvenlik alanında çok önemli mesafeler katetmiş bulunuyoruz.

Bu çerçevede Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında her geçen gün derinleşmekte olan ve kapsamı genişleyen ilişkilerimizin başta savunma ve güvenlik olmak üzere her alanda çok daha ileri seviyelere geleceğini de bugün yaptığımız toplantılarda müşahede ettik. Üç ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bunun bölgedeki diğer ülkeler için de örnek olmasını temenni ediyoruz.”

Kendisine ve heyetine gösterilen samimi misafirperverlikten dolayı bir kez daha teşekkür eden Bakan Akar, Gürcistan’da romantizm akımının öncüsü şair aynı zamanda bir asker olan Alexander Çaçavadze’nin sarayının da bulunduğu, düzenlenen müzik festivaliyle isminden söz ettiren Tsinandali’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek Gürcistan halkına selamlarını iletti.

Konuşmasının sonunda toplantıya katılan “Değerli Kardeşim” diye hitap ettiği Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov’a da teşekkür eden Bakan Akar, dost ve kardeş Azerbaycan halkına selamlarını sundu.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/5102021-14724

REKLAM ALANI