Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

DR.ALİ SÖKMEN ‘DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

DR.ALİ SÖKMEN ‘DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI.

DR.ALİ SÖKMEN ‘DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
REKLAM ALANI
27.10.2024
A+
A-

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Dr. Ali Sökmen, Cumhuriyetimizin kuruluşun 101.kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Dr. Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde istiklâl ve istikbalini kurtarmak için verdiği cansiperane mücadelelerle yazdığı kurtuluş destanı neticesinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız.

Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı, vatan ve istiklâl sevgisinin milli irade olarak güçlü bir şekilde tezahür ettiği onurlu bir mücadeledir.

Anadolu’nun dört bir tarafında kadını, erkeğiyle; genciyle, yaşlısıyla, Şehitlik ve Gazilik mertebesini baş tacı ederek canı pahasına savaşan ecdadımız, yokluk ve imkânsızlıklar içinde dahi umutsuzluğa kapılmadan, inanç ve kararlılıkla omuz omuza verdiği destansı mücadelenin ardından 29 Ekim 1923’te Atatürk’ün ifadesi ile “Türk Milletinin karakterine, geleneğine en uygun yönetim şekli” olan Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Vatanımızın bağımsızlığı, bayrağımızın gönderde ilelebet özgürce dalgalanması uğruna canını feda eden Şehitlerimizin ve kanını akıtan Gazilerimizin, kahraman ecdadımızın tarih boyunca ortaya koyduğu mücadeleleri idrak etmek; halkın iradesinin belirleyici olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir yönetim şekli olan Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin güçlü geleceği için her alanda fedakarca çalışmak, bu güzel ülkenin evlatları olarak hepimizin müşterek vazifesidir.

İstiklal Mücadelesindeki başarımızı milletçe nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak bugün veya gelecekte önümüze çıkabilecek engelleri de yine, birlik ve beraberlik içinde aşmamız mümkündür. Birbirimize kenetlendiğimiz, omuz omuza durduğumuz sürece hiçbir şer odağı aramıza giremeyecek, birlik ve bütünlüğümüzü bozmayı geçmişte başaramadıkları gibi, bügün de yarın da başaramayacaktır.

Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümü vesilesi ile necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içten, en iyi dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımız olmak üzere aziz Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.