Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği iftar etkinliğine ilişkin basın bilgisi

Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği iftar etkinliğine ilişkin basın bilgisi
REKLAM ALANI
01.04.2024
A+
A-

No: 141/24, Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği iftar etkinliğine ilişkin basın bilgisi

 

 

 

 

1 Nisan 2024 tarihinde mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ülkemizde akredite olan Müslüman ülkelerin büyükelçilerinin katılımıyla iftar etkinliği düzenlendi.

Resim

 

Etkinlikte Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov konuştu.

 

Yaklaşan mübarek Ramazan ayını en içten tebriklerini ileten Bakan Ceyhun Bayramov, bu kıymetli ayda tüm İslam alemine barış, refah ve huzur diledi.

Resim

 

Disiplin, karşılıklı anlayış ve desteğin yer aldığı mübarek Ramazan ayının Müslüman dünyasını birbirine yakınlaştırdığını belirten Bakan Ceyhun Bayramov, İslam’ın bu yüksek değerlerinin de milli mirasımızın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti.

 

Azerbaycan’da farklı dinlerin temsilcilerinin barış ve uyum içinde yaşadığı ve hiçbir gerekçeyle ayrımcılığın bulunmadığı memnuniyetle vurgulandı.

Resim

 

Mübarek Ramazan ayını kutladığımız bu günlerde, İslam dünyasının karşılaştığı birçok zorluk, İslamofobik eğilimler ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık vakalarındaki artış vurgulandı. Bu tür tehditlerin birçok ülkenin ulusal politikası haline geldiği kaydedildi ve ciddi endişeler dile getirildi.

 

Aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerinde meydana gelen çatışmaların, özellikle İsrail-Filistin çatışmasının yeniden alevlenmesinin ve Gazze bölgesindeki insani durumun ciddi endişe yarattığı ifade edilerek, ateşkesin bir an önce sağlanmasının önemi belirtildi. mümkün olduğu vurgulandı. Mevcut zorluklara karşı ortak mücadelede birlik ve dayanışmanın gösterilmesinin yanı sıra, çatışmaların uluslararası hukuk normları çerçevesinde barışçıl çözümünün teşvik edilmesinin önemine dikkat çekildi.

 

Yaklaşık 30 yıl süren çatışmaların ardından Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasının, ülkemizin tüm topraklarında egemenliğimizin yeniden tesis edilmesinin, askeri işgalin ortadan kaldırılmasının, Azerbaycan Ordusunun şanlı zaferinin ülkemiz ve bölgemiz için öneminden bahseden konuşmada, Başkomutan Muzaffar tarafından, İslam diniyle ilgili anıtların yıkılmasının sona erdirildiği ve aynı zamanda da yerleştirildiği kaydedildi.

 

Etkinlikte toprak bütünlüğümüz için şehit düşen şehitlerimizin aziz anısı anıldı.

 

Daha sonra konuşan ülkemizdeki kordiplomat duayeni, Filistin’in ülkemizdeki Büyükelçisi Nassir Abdul Karim Abdul Rahim, Ramazan ayı münasebetiyle tüm İslam alemine barış, huzur ve ilerleme temennisinde bulunarak, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti. bütün dualar kabul olur.

 

 

 

 

 

Kafkas Müslümanları Yönetimi temsilcisi İmam Gurban Aliyev’in iftar duasını okumasının ardından törene katılanlar için iftar masası açıldı.

 

 

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no14124

 

REKLAM ALANI