Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu kabulde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu kabulde konuştu
REKLAM ALANI
20.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu kabulde konuştu

.2023

 

 

 

“Türk Hava Kuvvetleri’nin Kıbrıslı Türklerin mücadele tarihinde önemi büyüktür”

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu kabul etti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkleri için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Yunan cuntasının 15 Temmuz 1974 darbesinden sonra Kıbrıs’ta ikinci helen cumhuriyeti ilan edilip, Yunanistan’la birleştirerek, Kıbrıs Türk halkının sonunu getirmek ve aynı zamanda büyük Yunanistan’ı yaratarak karada ve denizde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuşatmanın hedeflendiğini ifade etti.

Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği harekatla imdada yetişildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, 49 yıldan beridir adada Kıbrıslı Türklerin kurulan devletle birlikte barış ve huzur içinde yaşamını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Kıbrıs’ın tek taraflı Avrupa Birliği’ne girmesinin ardından federasyon temelinde çözümün Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve askerinin çekilmesine neden olcağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, böyle bir oyuna gelinmeyeceğini, kendisi tarafından ortaya konulan yeni siyasete Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiğini kaydetti.

 

 

 

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletlerin 77. Genel Kurul toplantısında artık KKTC’nin tanınma zamanının geldiğini ifade etmesinin ardından Türk Devletler Teşkilatına KKTC’nin anayasal adıyla kabul edilmesinin sağlanmasının da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varılacaksa iki devletin onayı ile olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletin birbiriyle işbirliği yapabileceğini aktardı.

1923 Lozan Anlaşması ve 1960 Kıbrıs Kuruluş anlaşmalarında Türk-Yunan dengesinin yer aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın 40 mil uzağında olan Türkiye’nin anlaşmalardan gelen hakları gereği güvenliğinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, barış, huzur ve güvenliğin devam etmesi, politik dengeler ve istikrar için gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

Erenköy’e 1964 yılında yapılan hava operasyonunda şehit edilen Türk Hava Kuvvetleri’nde görevli Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i ve tüm şehitlere rahmetle anan Cumhurbaşkanı Tatar, Erenköy’de verilen direnişin küçük bir Çanakkale mücadelesi olduğunu ve Kıbrıs Türk halkına 1974 yılına kadar dayanmaları için umut olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Hava Kuvvetleri’nin 1964 ve 1974 yıllarında yaptığı operasyonların mücadele tarihinde yerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da konuşmasında, Kıbrıs’a operasyon düzenlenen hava üssüne, F-100 uçaklarına ve Eskişehir’de Şehit Cengiz Topel’in heykeline bakarak büyüdüklerini söyledi.

 

 

 

 

Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, görev gereği Kıbrıs semalarında defalarca uçtuğunu ifade ederek, resmi ziyaret için bulunduğu Kıbrıs ile her zaman bir gönül bağı olduğunu kaydetti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-milli-savunma-bakanligi-temsilcisi-orgeneral-ziya-11305

 

 

REKLAM ALANI