Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 38. yıl dönümü dolayısıyla Anıttepe’de düzenlenen anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 38. yıl dönümü dolayısıyla Anıttepe’de düzenlenen anma törenine katıldı
REKLAM ALANI
16.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 38. yıl dönümü dolayısıyla Anıttepe’de düzenlenen anma törenine katıldı

“Dr. Küçük, Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğu gerçeğinin görülmesini sağladı”

Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 38. yılında Hamitköy’de bulunan Anıttepe’de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı konuşmada; Dr. Fazıl Küçük’ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andığını belirterek kendisini Kıbrıs davasına adamış, ada sathında Kıbrıs Türk halkını örgütlemeye çalışırken aynı zamanda Türkiye’de de davanın anlaşılması için yaptığı çalışmalar ve katıldığı mitinglerle Kıbrıs’ta iki halkın var olduğu gerçeğinin tüm dünya tarafından görülmesini ve tescillenmesini sağladığını belirtti.


“Bugün bir devletimiz ve bir cumhuriyetimiz var, Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızda ve göğsünü tüm dünyaya karşı siper ediyor”

1937’lerde başlayan milli davanın, bugün Rum-Yunan ikilisinin tavrının değişmemesi nedeniyle halen daha devam ettiğini söyleyerek Dr. Fazıl Küçük’ün 103 köyden kovulan, evleri yıkılıp yakılan Kıbrıs Türklerine, kendi malından verip göçmen evlerinin yapılmasını sağlayacak kadar da fedakâr olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; bugün Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere bakıldığı zaman Dr. Fazıl Küçük’ün ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğunun anlaşıldığını da kaydederek Kıbrıs davası yolunda birlikte yürüdüğü arkadaşlarını ve aynı zamanda Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı da sevgi, saygı, minnet ve rahmetle andığını belirtti.

“KKTC’de yeni bir anlayış, yeni bir vizyon ve yeni bir siyaset vardır”

“Bugün bir devletimiz ve bir cumhuriyetimiz var, Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızda ve göğsünü tüm dünyaya karşı siper ediyor” diyen Cumhurbaşkanı Tatar; adada Kıbrıs Türkü’nün egemen varlığının kabul edilmemesi halinde, Kıbrıs’ta hiçbir antlaşmanın söz konusu olamayacağının altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü’nün nereden nereye geldiğinin iyi bilinmesi ve bundan sonra halka yapılan çağrılarda, egemenlik temelinde bir çözüm için mücadele verilmesi gerektiğini kaydederek bugün KKTC’de yeni bir anlayış, yeni bir vizyon ve yeni bir siyasetin söz konusu olduğunu ifade etti ve Dr. Fazıl Küçük’ün; “Kıbrıs meselesi Türkiyesiz çözülemez” sözünü hatırlatarak konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anıt Özel Defteri’ne ise şunları yazdı:

“Özgürlük ve bağımsızlık mücadelemizin lideri, Aziz Dr. Fazıl Küçük;
En karanlık günlerde ve en ağır koşullar altında, direniş meşalesini yakarak başlattığınız özgürlük ve egemenlik mücadelesi devam ederken, bugün yine bir kez daha huzurunuzda olup sizi saygı, sevgi ve büyük bir özlemle anıyoruz.
Önderlik ettiğiniz varoluş mücadelesinde belirlediğiniz; ‘Kıbrıs Türkü Türkiyesiz var olamaz’ ve ‘Kıbrıs meselesi Türkiyesiz çözülemez’ ilkeleri, rehberimiz olmaya devam ederken; bu ilkeler, yolumuzu aydınlatmakta ve mücadelemize güç vermektedir.

İlkelerinizden aldığımız ilham ve güçle mücadeleye devam ederken, kuruluşunda ve temelinde büyük fedakârlığınızın bulunduğu KKTC’yi sonsuza dek yaşatma, azim ve kararlılığındayız.
İfade ettiğiniz gibi vatan bildiğimiz bu topraklarda, Rum’un azınlığı olmayacağız; devletimizden, özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan, Türkiye ile Türk askerinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Aziz liderimiz, rahat uyuyun. Kıbrıs Türk halkının bugünlere ulaşmasında verdiğiniz mücadele, bu mücadelede ortaya koyduğunuz özveri ve fedakârlıklarınız asla unutulmayacak ve nesilden nesile aktarılacaktır. Kıbrıs Türk halkının yüreğinde ve mücadelesinde yaşıyorsunuz.

Ruhunuz şad olsun.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-dr-fazil-kucukun-olumunun-38-yil-donumu-9318

REKLAM ALANI