Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Altınözü belediye başkanı, Reyhanlı belediye başkanı, Hatay il başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Altınözü belediye başkanı, Reyhanlı belediye başkanı, Hatay il başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
08.10.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Altınözü belediye başkanı, Reyhanlı belediye başkanı, Hatay il başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti

“Umudumuz, KKTC’yi Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak yaşatabilmektir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Hatay İl Başkanı Yusuf Bulanık ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasına, Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki kadim bağların çok değerli olduğunu belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar umudumuzun, daha güçlü bir KKTC’yi, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak yaşatabilmek olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz biriz, birlikteyiz ve birlikte olmaya devam edeceğiz”

“Bizim Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkilerimiz, her zaman gönül ve kader birliği içerisindedir. Temennimiz; kültürümüzü, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatabilmek, yeni nesillere bunu aktarabilmek ve daha güçlü bir yapı içerisinde KKTC’yi Türk kimliği ile yaşatabilmektir. Burası bir Türk diyarıdır. Adı da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir.

Aramızdaki bağların daha da güçlenmesi, halklarımıza da mesaj vermektedir. Biz birlikteyiz ve birlikte olmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM’de yaptığı konuşmayla bize tam destek verdi. ‘Şimdiye kadar ambargo ve izolasyonlar altında bir zulüm yaşatılan Kıbrıs Türk halkına artık yaptığınız yeter, bundan vazgeçin çünkü bu yaptığınız uluslararası camiayla BM’nin kendi ilkesiyle ters düşmektedir.

Kıbrıs Türkü’nü uluslararası toplumdan kopartmak için yaptığınız bütün bu haksızlıklara bir son verin. Sizi, KKTC’yi tanımaya çağırıyorum’ demesi mutluluk vericidir. Kendisine teşekkür ederim. Sizin de onların liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’nin her zaman yanında olmanız, bize güç vermektedir. Burada çeşitli uluslararası oyunlar da oynanmaktadır. Rum-Yunan ikilisinin zihniyeti, Kıbrıs’tan Türk askerinin çekilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün sona ermesi yönündedir. Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC iş birliğinin, milli ve kadim bir iş birliği olduğunu, milletimizin geleceği için çok değerli olduğunu hep birlikte görüyoruz.

Artık Türkiye Cumhuriyeti de Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devlet temelinde olması gerektiğini bütün dünyaya haykırmaktadır. Umuyoruz ki önümüzdeki süreçte bütün bu çalışmalarla ülkemizin daha fazla kabul görmesi ve tanınması için önemli adımlar atılacaktır. Bu uğurda yapılan çalışmalar çok değerlidir. İki ülkenin belediyelerinin çalışmaları da bizi uluslararası platformlara taşımaktadır.

1974’ten sonra Hatay’dan ülkemize gelip yerleşmiş, bizim insanımızla kaynaşmış soydaşlarımız vardır. KKTC’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz biriz, birlikteyiz ve birlikte olmaya devam edeceğiz. Hatay bizim çok önemli bir yerleşim yeridir.”
Dosya Adı

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-altinozu-belediye-baskani-reyhanli-belediye-baskani-hatay-10278

 

 

 

REKLAM ALANI