Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Büyükelçinin Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile görüşmesi

Büyükelçinin Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile görüşmesi
REKLAM ALANI
15.04.2024
A+
A-

Büyükelçinin Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile görüşmesi

.2024..jpg

 

 

 

9 Nisan 2024 tarihinde Tacikistan Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi İlhom Abdurahmon, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı, Tacikistan ile Azerbaycan Arasında Hükümetlerarası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Ortak Komisyonu Eş Başkanı ile görüştü Muhtar Babayev.

Toplantıda taraflar, taraflar arasında ticaret-ekonomik, sanayi, ulaştırma ve yatırım ile diğer işbirliği alanlarında daha önce varılan anlaşmaların uygulanmasının yanı sıra ticaretle ilgili Ortak Hükümetlerarası Komisyonun bir sonraki toplantısının yapılması konusunu tartıştı. Tacikistan ve Azerbaycan arasında ekonomik işbirliği.

Taraflar ayrıca, “Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018-2028” Uluslararası Eylem On Yılı Üçüncü Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansı ve Taraflar Konferansının 29. oturumu çerçevesinde Tacikistan ile Azerbaycan arasındaki etkileşim konularını da değerlendirdi. BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29).

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Azerbaycan

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14787/meeting-of-the-ambassador-with-the-minister-of-ecology-and-natural-resources-of-azerbaijan

 

REKLAM ALANI