Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Birleşik Rusya, Rusya İşbirliği Üniversitesi’nde sambo bölümü açtı

Birleşik Rusya, Rusya İşbirliği Üniversitesi’nde sambo bölümü açtı
REKLAM ALANI
17.12.2023
A+
A-

 

Birleşik Rusya, Rusya İşbirliği Üniversitesi’nde sambo bölümü açtı

2023,

Üniversite “Za Sambo” parti projesine katıldı
Bölümün açılışı üniversitenin 111. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleşti. İşbirliği anlaşması, “Za Sambo” parti projesinin federal koordinatörü, Tüm Rusya Sambo Federasyonu BaşkanıSergey Eliseevve rektör tarafından imzalandı. RUKAlsu Nabieva .

“Federasyon başkanı olarak (sambo – yakl.), özellikle öğrencilerin, öğretmenlerin ve üniversite yönetiminin projemize bu kadar hevesli yaklaşmasından çok memnun oldum. Ve umarım gelecek yıl, Rusya’daki üniversitelerde bu tür spor bölümlerinin tanıtılması açısından bizim için bir atılım olur,” diye vurguladı Sergei Eliseev.

Mytishchi’de açılan yeni spor salonu sambo’daki antrenman ve yarışmalar için gerekli her şeyle donatılmıştır.

Ona, pedagojik bilimler adayı, profesör, sambo’da SSCB spor ustası ve 34 yılını “Rus İşbirliği Üniversitesi” ne adamış ve fiziksel bölüm başkanlığını yapan RSFSR’nin onur koçu Ivan Tishchenkov’un adı verildi. 25 yıldan fazla bir süredir üniversitede eğitim.

Moskova bölgesinde, “Za Sambo” parti projesi halihazırda 170’den fazla okulu kapsıyor ve bölümlere 5,5 binden fazla sporcu katılıyor.

Birleşik Rusya’nın Temmuz 2022’de “Zа sambo” parti projesini başlattığını hatırlayın. Koordinatörü Tüm Rusya Sambo Federasyonu Başkanı Sergei Eliseev’di. “Za Sambo” parti projesinin kamu konseyi başkanı – “Birleşik Rusya” Genel Konseyi SekreteriAndrey Turchak.

Projenin amacı sambo’yu yerli bir spor ve Rus kültürünün önemli bir bileşeni olarak geliştirmek ve yaygınlaştırmak, ayrıca kırsal alanlarda sambo bölümlerinin çalışmalarını organize etmek, sambo salonlarının inşasını ve yeniden inşasını teşvik etmektir.

#Moskova bölgesi
#Eliseev
#partiprojeleri
#ZaSambo
#Üniversite
#spor salonu
#dövüş sanatları
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-otkryla-sekciyu-po-sambo-v-rossijskom-universitete-kooperacii

 

REKLAM ALANI