Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

Başkan öğretmenleri mesleki tatillerinden dolayı tebrik etti

Başkan öğretmenleri mesleki tatillerinden dolayı tebrik etti.

Başkan öğretmenleri mesleki tatillerinden dolayı tebrik etti
REKLAM ALANI
05.10.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Başkan öğretmenleri mesleki tatillerinden dolayı tebrik etti

2024

 

https://x.com/aqorda_press/status/1842475856024707182

 

Kassym-Jomart Tokayev, öğretmenleri mesleki tatillerinden dolayı tebrik ederek, çok sorumlu ve önemli bir görevi layıkıyla yerine getirdikleri için onlara teşekkür etti.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1842475856024707182

 

Devlet Başkanı, ülkemizde eğitim sektörünün geliştirilmesine yönelik geniş çaplı çalışmalara dikkat çekti.

– Benim talimatım üzerine öğretmenlerin haklarını ve meşru menfaatlerini korumayı amaçlayan “Öğretmenin Statüsü Hakkında” özel bir yasa kabul edildi. Öğretmen ve eğitimcilerin maaşları önemli ölçüde arttı. Ayrıca doğrudan sorumluluklarına dahil olmayan tüm ek işlerden de muaftırlar. Bu Kanun, “Kazakhstannyn enbek sinirgen ustazy” unvanını tesis etti ve bu sadece bir unvan değil, aynı zamanda yüksek bir devlet ödülüdür. Unvan sahibine önemli bir parasal ödül verilir. Cumhuriyet genelinde 46 öğretmen bu ödülü aldı. Öğretmenlere ayrıca akademik derecelerine göre ikramiye ödenmektedir. Ayrıca uluslararası olimpiyatlarda birinci olanlara eğitim veren öğretmenlere maddi destek sağlanmaktadır. Pedagojik uzmanlık alanlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik burslar 2,5 kat artırıldı. Bu yıl geleceğin öğretmenlerinin yetiştirilmesi için yaklaşık 16 bin hibe ayrıldı. Bu ödülleri alanların arasında yaklaşık 1.800 “Altın Belgi” tabelası sahibi bulunuyor. Bu çok olumlu bir trend” diye vurguladı.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1842475856024707182

 

Kassym-Jomart Tokayev’e göre ülkede, eğitim alanında en iyi uzmanların – gerçek liderlerin seçilmesine yönelik bir proje uygulanıyor. Proje katılımcılarından 134 öğretmen halihazırda okul müdürü olarak atandı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı, ülkedeki eğitimin kalitesinin artırılması ve çocukların uyumlu ve kapsamlı gelişimi için devletin aldığı sistematik önlemlere odaklandı.

– “Konforlu Okul” Ulusal Projesi kapsamında gelecek yıl 460 binin üzerinde çocuğun eğitim görebileceği 217 yeni okul yapılması planlanıyor. Bunlar, en modern gereksinimleri karşılayacak donanıma sahip ileri eğitim kurumları olacak. Ayrıca özel ihtiyaçları olan çocuklar için engelsiz bir ortam yaratacaklar. Bu büyük ölçekli proje, üç vardiyalı eğitim sorununu çözecek ve kentsel ve kırsal okullardaki eğitim kalitesi arasındaki farkı azaltacaktır. Ayrıca Kazakistan’da her yıl en az bin okul binası modernize ediliyor. Eğitim sürecinin dijitalleştirilmesine büyük önem verilmektedir. Tüm okulların yüksek hızlı internete bağlanması için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Üç milyonun üzerinde insanı kapsaması planlanan ek eğitime büyük önem veriliyor. Bu yıl Kazakistan okullarının öğrencileri uluslararası olimpiyatlarda 360’tan fazla madalya kazandı. Bu aynı zamanda öğretmenlerimizin özverili çalışmalarının ve profesyonelliğinin de sonucudur” dedi.

 

Başkan, yetenekli öğretmenlerin tüm ulusun en iyi niteliklerini şekillendirdiğini belirtti. Sorumlu bir Vatandaşın – Adal Azamat’ın – sahip olması gereken nitelikleri gençlerde yetiştirmek önemlidir.

– Öğrencilere bilgi, vatanseverlik ve sıkı çalışma aşılanmalıdır. Elbette bu kolay bir iş değil. Son zamanlarda giderek daha fazla genç internetin olumsuz etkisi altına giriyor. Çocukları çeşitli tehditlerden korumak için artık somut önlemler alınıyor. Benim talimatım üzerine Ulusal Kurultai’de ifade edilen öneri ve fikirleri dikkate alan bir “Birleşik Eğitim Programı” geliştirildi. Okullarda ebeveynlere yönelik pedagojik destek merkezlerinin açıldığını vurguladı.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1842475856024707182

 

Kassym-Jomart Tokayev, ebeveynlerin eğitim çalışmalarına öğretmenlerle birlikte katılması gerektiğine inanıyor. Pandemi ve sel felaketlerinde eğitim sürecini aksatmadan görevlerini titizlikle yerine getiren öğretmenlere ülkelerine duydukları samimi ilgiden dolayı teşekkür etti.

– Öğretmenden daha üstün bir unvan yoktur. En büyük şahsiyetler bile akıl hocalarının öğrencileri olarak tarihte kaldı. Kısacası tüm başarıların temelinde öğretmenler vardır. Milletin kaderi onların elinde. Toplumumuzda önemli bir rol oynayan eğitimcileri onurlandırmalıyız. Çünkü çocuklara eğitim vererek devletimizin geleceğinin temellerini atıyor ve Kazakistan’ın kalkınmasına büyük katkı sağlıyorsunuz. Yorulmak bilmeyen çabalarınız özel bir saygı ve takdiri hak ediyor” dedi.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1842475856024707182

 

Kazakistan’da en yüksek onuru hak eden çok sayıda öğretmen bulunduğunu ve her birinin değerinin dikkate alınacağını vurguladı.

– Hanedanların öğretilmesine özellikle dikkat edilecektir. Bugün 350 yıldır eğitim alanında çalışan Aslaev ailesiyle ilgili bir yazı okudum. Bu aile Abay bölgesinde yaşıyor. Sanırım Kazakistan’da da böyle hanedanlar var” diyor Kassym-Jomart Tokayev.

 

Toplantının sonunda Devlet Başkanı, eğitimdeki üstün başarıları ve ülkenin kalkınmasına önemli katkılarından dolayı “Kazakhstannyn enbek sinirgen ustazy” fahri unvanını alan öğretmenlere rozetini takdim etti.

Ayrıca Kostanay Agybay Nugymanov’daki Ibrai Altynsarin adını taşıyan özel yatılı okul-spor salonunun öğretmeni ve Aktobe’deki Alimkhan Ermekov adını taşıyan 23 numaralı ortaokul lisesinin öğretmeni Natalya Penner da konuşma yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geri gitmek Geri gitmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-pozdravil-uchiteley-s-professionalnym-prazdnikom-594715

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1842475856024707182

REKLAM ALANI