Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

MEHMET FETTAH ÇİFTÇİ `DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

MEHMET FETTAH ÇİFTÇİ `DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
REKLAM ALANI
27.05.2022
A+
A-

Ak Parti 27.Dönem Hatay Milletvekili Adayı ve Bayir Bucak Türklerini Koruma Tanıtma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Fettah Çiftçi, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ak Parti 27.Dönem Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Fettah Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Nesilden nesile gurur duyarak anlatılan ve her yıl fetih şuurunun yeniden canlandığı bu önemli mirası layıkıyla idrak edebilmek ve gelecek nesillere anlatabilmek üzerimizdeki en büyük vecibelerden birisi olmalıdır.” Dedi

Ak Parti 27.Dönem Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Fettah Çiftçi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi “Hepimizin malumudur ki, bu yıl gerek ülkemiz, gerek İslam dünyası, gerekse de dünya tarihi açısından fevkalade öneme haiz olan İstanbul’un Fethi’nin 569. sene-i devriyesini idrak etmekteyiz. İstanbul’un Fethi, şanlı tarihimizin en güzide sayfasında yer tutan, gerek İslam toplumu, gerekse batı toplumu açısından insanlık tarihinin önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.

Etrafı kalın ve aşılmaz surlarla çevrili İstanbul’u, bıyıkları henüz yeni terlemiş ‘ya ben İstanbul’u alırım, yâ da İstanbul beni’ diyen fetih şuurunun yeniden canlandığı bu önemli mirası layıkıyla idrak edebilmek ve gelecek nesillere anlatabilmek üzerimizdeki en büyük vecibelerden birisi olmalıdır Cesareti ile bütün dünyayı kendisine hayran bırakan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin yıldönümünü büyük bir heyecanla yaşıyoruz.

Ak Parti 27.Dönem Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Fettah Çiftçi, Bir gün “İstanbul mutlaka fethedilecektir. O nu fethedecek kumandan ne güzel bir kumandan ve onun ordusu ne güzel bir ordudur.” müjdesini veren kâinatın efendisi. Hz. Peygamberimizin bir mucizesinin tahakkuk ettiği gündür. Bizler bu vesile ile Peygamberimizin müjdesine mazhar olmuş, İstanbul’u İstanbul yapan, yedi tepesinde ezan sesinin yükselmesini sağlayan ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. İstanbul’un fethi, batıya karşı, karanlığın aydınlığa, zulmün adalete, köleliğin hürriyete dönüştüğü büyük bir medeniyet dersi olmuş, aynı zamanda “ Bizans tekfurunun külahındansa, Osmanlının sarığını tercih ederim” dedirtecek kadar gönüllere inen bir fetih olmuştur.

Bu yüzden nesilden nesile gurur duyarak anlatılan ve her yıl fetih şuurunun yeniden canlandığı bu önemli mirası layıkıyla idrak edebilmek ve gelecek nesillere anlatabilmek üzerimizdeki en büyük vecibelerden birisi olmalıdır.

Bu düşüncelerle İstanbul’un fethinin 569. Yılını kutluyor, iman ve irfan abidesi, büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’i ve fetih ordusunun kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Dedi

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI