Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C
Profesyonel Emlak

İran Sınırı PÖH’lere Emanet

İran Sınırı PÖH’lere Emanet
REKLAM ALANI
10.09.2021
A+
A-

İran Sınırı PÖH’lere Emanet

Van’ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı’nın Doğubayazıt ile Hakkari’nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürüyor. 750 özel harekat polisi 50 zırhlı araçla, jandarma ekipleri de 9 tabur, 44 karakol ve 150’ye yakın kulede sınır güvenliğini sağlıyor.

Komşu ülke İran ile en uzun sınıra sahip Van`da, göçmen girişlerinin ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla her türlü önlemi alan güvenlik güçleri, Türkiye`ye geçmek isteyen düzensiz göçmenleri yakalayarak ilgili kurumlara teslim ediyor.Sınır geçişlerinin önlenmesi amacıyla başlatılan modüler güvenlik duvarı çalışmalarında da 63 kilometrelik bölümün 7 kilometrelik kısmı tamamlandı, sınır hattında 130 kilometre de hendek kazıldı.

Sınırdaki Tedbirleri En Üst Düzeye Çıkardık

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, son üç yılda sınırdaki önlemlerin sürekli artırıldığını söyledi.Daha önce sınır hattının güvenliğini sağlayan alay konumundaki birliğin tugay seviyesine çıkarıldığını belirten Bilmez, jandarmanın 9 tabur, 44 karakol ve 150`ye yakın kulede görev yaptığını ifade etti. Afganistan`daki gelişmelerin ardından sınıra takviye birliklerin sevk edildiğini anlatan Bilmez, Sınırdaki tedbirleri en üst düzeye çıkardık. Sınırı geçilmez kılmak için elimizden geleni yapıyoruz dedi.

Göçmen Yığılması Söz Konusu Değil

Bilmez, güvenlik güçlerinin koordineli şekilde sınırı koruduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti: “Sınır hattında son teknolojiden yararlanıyoruz. Sınır boyunca 103 elektro optik kule yapıldı. Buralarda termal kameralar, sensörler ve radarlar var. Atışın geldiği yönü tespit eden sistemler mevcut.

İHA ve SİHA`lardan da en üst düzeyde yararlanıyoruz. Güvenlik güçlerimiz koordinasyon içerisinde, bütün teknolojik verilerden yararlanarak 7/24 sınırda görev yapmakta.

Sınırda herhangi bir göçmen yığılması söz konusu değil. Zaman zaman bir şekilde sınırı geçenler olabiliyor.Bunları şok evler dediğimiz metruk yapılarda yakalıyoruz. Son zamanlarda vatandaşların da bu konuda ihbarları arttı.Yakaladığımız göçmenlerin geri gönderme merkezinde işlemlerini yapıyoruz.

Göçmenlerin Saklandığı 100`ün Üzerinde Metruk Yapıyı Yıktık

Sınırda üç yüklenici firmayla sürdürülen duvar çalışmalarına da değinen Bilmez,”295 kilometrelik sınır hattımız var. Bir taraftan sınır güvenliğini sağlarken bir taraftan duvar yapıyoruz. Hendek kazma çalışmaları da devam ediyor. 130 kilometrelik hendek kazdık. 7 kilometrelik duvar ördük. Yıl sonuna kadar inşallah 64 kilometre duvar çalışmasını bitireceğiz. 100 kilometrenin daha ihale edilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. İşlemler hızlı bir şekilde yürüyor” diye konuştu.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/iran-siniri-pohlere-emanet

REKLAM ALANI