Çocuk dostu otellerin kriterleri…
Bu kongrede, çocuk dostu oteller konuşulacak
3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi, 23-25 Haziran 2021 tarihlerinde Beykoz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde online olarak gerçekleştirilecek kongrede, “Çocuk Dostu Turizm İşletmesi” kriterlerinin belirlenmesi ve bu kriterlere uygun donanıma sahip işletmelerin özel bir işaret ile ödüllendirilme çalışmaları da ele alınacak.
Pandemide dünya turizmi büyük bir darbe alsa da çocuklar başta olmak üzere her yaş grubundan insan rahatça tatil yapabileceği günleri iple çekiyor. Son yıllarda tur operatörlerine ve konaklama işletmelerine “aile oteli” ve “çocuk dostu otel” talepleri artıyor. Bu taleplerin gelecekteki trendi belirleyeceğini öngören Beykoz Üniversitesi, 3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’ni 23-25 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlemek için hazırlık yapıyor. 2018 ve 2019 yıllarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen kongre, 2020 yılında pandemi koşulları sebebiyle gerçekleştirilememişti. “Çocuk Dostu Turizm Kongresi” olarak da anılan kongrenin bu yılki ana teması, “Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm ve İşletmecilik” olarak belirlendi.
Çocuk dostu otellerin kriterleri…
Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde online olarak gerçekleştirilecek kongrede, “Çocuk Dostu Turizm İşletmesi” kriterlerinin belirlenmesi ve bu kriterlere uygun donanıma sahip işletmelerin özel bir işaret ile ödüllendirilme çalışmaları da ele alınacak. Uluslararası akademisyenlerin de katılımıyla İngilizce olarak gerçekleştirilecek Çocuk Dostu Turizm Kongresi’nde dünya barışının temellerini oluşturacak, güvenilir bir turizm anlayışının güçlendirilmesine katkı sağlamak hedefleniyor. Turizmde aile güvenliğinin sağlanması, gençlerin korunması ve çocuğa yönelik şiddet ve sömürünün önlenmesi konusunda farkındalık yaratılması; aile ve çocuk kavramlarının ticari istismarının engellenmesi ve bilimsel çalışmaların önünün açılması da amaçlanıyor. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın Onursal Başkanı olduğu Kongrenin Başkanlığını ise Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu yapacak.
Kongrede, uluslararası isimler yer alacak
3. Uluslararası Aile, Gençlik ve Çocuk Dostu Turizm İşletmeciliği Kongresi’ne başta akademisyenler olmak üzere, turizm, işletme ve ekonomi alanlarındaki teorisyen önderleri ve uygulamacıları katılacak. Kongrenin açılış konuşmaları; Prof. Dr. Tamara Rátz, Prof. Dr. Bodil Stilling Blichfeldt, Prof. Dr. Heike Schänzel, Prof. Dr. Babak Taheri ve Doç. Dr. Muhammet Kesgin tarafından yapılacak. Konuşmaların konuları; “Çocukların Tatil Yerleri ile İlgili Algıları”, “Aile Tatilleri: Etkin Tüketici Tatil Tasarımı”, “Çocuk Dostu Tatiller; Aile ile Geçirilen Zamanın Miktarı ve Niteliği”, “Sürdürülebilirlik, Üretkenlik ve Yeni Mutlu/Mutsuz Turizm” ve “Covid-19 zamanında Aile-Turizmi ile Sosyal İletişimi ve Etkileşim ve Birliktelik” olarak belirlendi. Ayrıca; ‘yönetim ve organizasyon, stratejik yönetim, pazarlama, çocuk dostu otellerde beslenme, turizm sektöründe gençler ile iletişim, aile turizmi, insan hakları ve turizm’ gibi birbiri ile ilişki pek çok başlık kongrede ele alınacak. Bu sayede kongrenin alanı biraz daha genişleyerek, aile ve gençlik turizmi konularına farklı disiplinlerden de katkı sağlanacak. Kongrede sunulan tebliğlerden bazıları, tebliğ sahibi akademisyenlerin istekleri ve hakemlerin uygun bulması halinde, ULAKBİM TR dizin alan endeksi veri tabanında taranan hakemli Beykoz Akademi Dergisi’nin özel sayısında da yayınlanabilecek.
Kongreye özet gönderim için son tarih, 5 Nisan 2021 olup detaylı bilgiye https://fycft.beykoz.edu.tr/ adresinden ulaşabilir.
Editöre Not: İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Rektörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yaptığı Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer almaktadır.